A Photo Every Day from the Sunshine Coast - Australia

Friday, 22 August 2008

Maleny Library



The library is designed to mimic the older style of building, and sits on the sensitive Obi Obi Creek banks. The community is obviously accepting of this development, unlike the supermarket on the opposite bank.

I'm not sure if that's hypocrisy at work, or some sort of grand vision.

(EDIT - see comment below for a perhaps more informed view)

Maleny
SHARE:

3 comments

Danny Rose said...

The Library building re-designed by a local architect,transformed a fruit shed into a beautiful public place allowing access and views of the creek.
In stark contrast,Woolworths with their multi-billion dollar assets could not afford to design to the site.A concrete car park dominates the frontage and the bunker building gives no creek view or access.Who's the hypocrites?

bitingmidge said...

Hi danny!

Fair call! ;P

babooshka said...

Why can't we just renovate older building instesd od mimicking them.
Beaurtiful photo though.

Blogger Template Created by pipdig